Хоста

Хоста

Хоста е род растения от семейство Agavaceae, които са популярни сред градинските обожатели благодарение на своите красиви и дълготрайни листа. Категорията включва корените на тези растения, които могат да бъдат посадени в градината, за да се развият в здрави и красиви растения. Корените на Хоста са известни със своята лесна растителност и трайност, като могат да процъфтяват година след година при правилната грижа.

Корените на Хоста са лесни за отглеждане и могат да се засаждат в градината почти през цялата година, освен през зимата. Те предпочитат полутън, влажна почва и редовно поливане. Когато са добре грижени, корените на Хоста могат да достигнат височина до 60 см и да образуват красиви клонки от листа, които могат да бъдат използвани за украса в градината или в къщи.

В нашия сайт ще намерите различни сортове Хоста, като всяка една от тях има свои характеристики и изисквания за отглеждане. Хостата е подходяща за градини със сянка, под дървета или в близост до засенчени стени, където други растения може да не процъфтят. Хостата е също така добър избор за създаване на красиви композиции с други растителни видове, като се постига вълнуващ ефект от различни цветове и текстури.

Независимо дали искате да украсите градината си или да направите привлекателен кът за отдих, категорията Хоста е един от най-добрите избори за вас. Изберете от нашето разнообразие от корени и създайте уникална градина или пейзаж.

Покажи :
Сортиране по:

Коренища на Hosta Blue Mouse Ears (Хоста Сини миши уши)

"Ушите на синята мишка" Хоста е очарователен миниатюрен сорт. Малко е. синкавите и леко набръчкани листа са почти идеално кръгли. Принадлежи към най-популярните сортове джудже живовляк живовляк. "Ушите на синята мишка" са идеално подходящи за граници, кантове, покриващи по-големи площи и отглеждане в саксии. Дебелите месести листа са дълги от пет до осем сантиметра и еднакво широки. Оцветяването на дръжките се променя в края на лятото до тъмно зелено. Цветни гроздове, които се състоят от лавандуловосини, камбановидни цветя, се извисяват над плътните кичури зелени листа върху твърди къси стъбла от юни до август. Напълно развит кичур расте 15 сантиметра висок и два пъти по-широк...

6,80 лв.

Хоста - Lakeside Dragonfly - 1 бр саксия

Хостата Lakeside Dragonfly  може да се похвали със среднозелени листа с широки бели полета. Острият контраст между зелените листа и ярко бялото поле правят тази хоста изключително красива! Листата в началото са синьо-зелени с кремаво жълти краища. А през лятото стават  лъскаво зелени с чисто бели полета. Lakeside Dragonfly цъфти с лилави цветя в края на лятото.Височина: 50 см;Ширина: 100 смТип: Средна Хоста..

15,00 лв. 10,00 лв.

Хоста Minuteman (1 коренище)

Сред най-ефектните хости със своята привлекателна, широка, леко изпъкнала зеленина. Сатинирани зелени листа са заобиколени от кремаво бели полета. Големите цветя с форма на фуния са тъмно лавандулови. Селекция, устойчива на слънце. Идеален за добавяне на изобилен цвят към сенчести градини. Гъстата зеленина е устойчива на увреждане от охлюви. Многогодишно тревисто растение...

10,00 лв.

Хоста Patriot - 1бр коренище

Родината на Хостата е Япония. В днешно време тя е обект на многобройни селекции.Тя е студоустойчиво, многогодишно градинско растение с височина от 30 до 80 см с големи тесни или закръглени и сърцевидни листа с голямо цветово многообразие - бяло, жълто, зелено, синьо, жълто, изпъстрени с многобройни цветни жилки.Цъфти от юни до август. Цветовете са в съцветия в бяло, виолетово или пурпурно, разположени на високи стебла, над листата. Прецъфтелите цветове трябва редовно да се почистват. Растението има силен аромат.Непретенциозно и лесно за отглеждане растение. Почвата трябва да е неутрална, влажна, пропусклива, с примеси на глина. Необходимо е торете през вегетацията, за да се получат едри листа с наситени цветове.Развива се като храст, на сянка или полусянка, в умерено влажни места. Размножава се чрез разделяне през пролетта или есента. Младите издънки са изключително крехки. Листата могат да се поставят във ваза като отрязан цвят. Растението е подходящо и за сандъчета...

12,00 лв.