Franchi

Franchi - Семена на зеленчуци и цветя

Покажи :
Сортиране по :

АСПЕРЖИ

АСПЕРЖИРанен сорт. Двугодишно растение с крехки зеленикаво-виолетови филизи. Сее се през пролетта, за да се получат корони, които през следващата пролет се разсаждат. Прибирането на реколтата е през втората година. 4 гр..

2,50 лв.

Броколи Калабрезе

Броколите са разновидност на цветното зеле. Използваемата част са цветоносните разклонения с недоразвити цветове, събрани в цветна глава. Те са изключително богати на хранителни вещества, мощен антиоксидант. Съдържа голяма гама от витамини А, B, C, E и K, калций, желязо, магнезий, цинк, бета каротин и аминокислеини. Процентното му съдържание на протеини е 35%! Средно по големина стръкче броколи доставя на организма необходимата доза от витамин C, и то в двоен размер, както и от витамин А - и двата мощни антиоксиданти. Учените твърдят, че консумацията на броколито предотвратява различни видове рак ( на стомаха, кръвта,  простатата и т.н.). Зеленчукът е ценен и в борбата с остеопорозата и диабета. Козметолозите твърдят, че ако редовно натривате кожата си с екстракт от броколи, това ще намали риска от рак. Наред с чесъна и спанака, включен в една умерена диета броколито спомага за намаляване на излишните килограми, тъй като..

2,50 лв.

ГРАХ НИСЪК ПРОГРЕС №9

ГРАХ НИСЪК ПРОГРЕС №9Ранен сорт, идеален за замразяване. Растението достига височина 40 см, образува наситено зелени чушки с дължина 10-11 см, в които има 8-10 сладки набръчкани зърна. 70 гр..

3,00 лв.

ДЕКОРАТИВНА ТИКВА ГЪБА

ДЕКОРАТИВНА ТИКВА ГЪБАЕдногодишно растение, което се отглежда като класическа тиква. Плодовете са с характерна форма на гъба, запазват се дълго време и се използват за декорации. 2 гр..

3,50 лв.

ДЕКОРАТИВНА ТИКВА КРАТУНКА

Едногодишно растение. Отглежда се като традиционната тиква. Плодовете са с форма на кратунки. Използват се за декорация.2 гр..

3,50 лв.

Домат Златистожълт

Средноранен индетерминантен (колов) хибрид с тъмно зелени листа. Плодовете са големи и златистожълти. Устойчив на вертицилиум, фузариум и нематоди. ..

5,00 лв.

ДОМАТ МАРГЛОБЕ (Марглоуб, Marglobe)

ДОМАТ МАРГЛОБЕСредноранен индетерминантен /колов/ салатен сорт. Плодовете са много големи и обли, имат месеста вътрешност и малко семена. 1.3 гр..

2,50 лв.

ДОМАТ МАРМАНДЕ

ДОМАТ МАРМАНДЕРанен индетерминантен /колов/ вид. Плодовете са с добри размери, сплеснати, леко уребрени, наситено червени и месести. Отглежда се на открито. 1.3 гр..

2,00 лв.

ДОМАТ МОНЧЕРИ F1

ДОМАТ МОНЧЕРИ F1Ранен индетерминантен /колов/ вид, образуващ големи гроздове със средно 12-15 плода на всеки. Плодовете са кръгли, тип череша, със средно тегло 15-20 гр, яркочервен цвят при узряване и отличен, обикновено много сладък вкус. Устойчив на основните заболявания при доматите.25 семена..

7,70 лв.

ДОМАТ ПОРТУГАЛСКИ F1

ДОМАТ ПОРТУГАЛСКИ F1Средно ранен сорт, образуващ големи плодове с изразени ребра и тегло от около 300-400г. Кожата е средно зелена и става наситено червена при пълно узряване. Вътрешността е сладка и вкусна. Резистентен към болестите по доматите.35 семена..

7,70 лв.

ДОМАТ СЕНТ ПИЕР

ДОМАТ СЕНТ ПИЕРСредноранен продуктивен индетерминантен /колов/ вид. Плодовете са средни по размер, кръгли, глатки, със сладка и плътна месеста част. Подходящ е за свежа консумация и салати. 2 гр..

3,00 лв.

ДОМАТ СКАТОЛОНЕ

ДОМАТ СКАТОЛОНЕСредноранен индетерминантен /колов/ вид. Плодовете са издължени, много месести и сухи, с тънка кожа и малко семена. Подходящ за сосове и сокове. 1 гр..

3,50 лв.

ЕСТРАГОН

ЕСТРАГОНМногогодишно изправено растение с вдървено стъбло и зелени листа с горчиво-пикантен вкус. Листата се берат през вегетационния период и се използват за салати, сосове и оцет. 0.3 гр..

3,50 лв.

Кейл - португалско листно зеле с гладки листа

Листно зеле Кейл Португалско с гладки листаКъсен сорт. Едро растение с голяма продуктивност.Образува зелено-сиви листа с добри размери.Използва се и като фуражно растение...

2,50 лв.

Киви

Киви (Actinidia deliciosa), растение от семейство Актинидиеви, което е многогодишна лиана, достигаща до 20-25 метра височина  с доста едри листа. То е двудомно едно-полово - има мъжки и женски растение, които се опрашват основно от вятъра.Цветовете се образуват върху едногодишните леторасти, покарали от двегодишна дървесина. Цъфти през юни, беритбената зрялост на плодовете настъпва в края на октомври, а консумативната през м. декември. Те са цилиндрично закръглени, до яйцевидни покрити гъсто с власинки с тегло от 60 до 100 грама.Кивито може да се отглежда и у нас само при осигурено редовно напояване и висока влажност па въздуха. Лекото засенчване действа добре на кивито. Изисква почва с лек механичен състав, без варовик. Кивито понася до минус 30 -35 градуса през зимата, когато е в покой, но страда рано напролет от повратни студове. Затова се препоръчва да не се засажда в котловини. Най-податливи са младите растения до 3-годишна възраст. Желателно е те ..

5,00 лв.

Китайско зеле

Ранен сорт. Главата е плътно завита със светлозелени листа, който имат дебели бели стебла и бели ребра. Подходящо е за сурово ядене и за готвене...

3,20 лв.

КОНВОЛВОЛО МИКС

Едногодишно пълзящо и лесно за отглеждане растение с височина 100 см. Образува много на брой във форма на камбанки цветове, които се отварят при изгрев слънце и затварят при залез. Цъфти обилно с ярки цветове. 5 гр..

3,50 лв.

КОПРИВА

КОПРИВАМногогодишно растение. Достига височина до 1-2 м през лятото. Листата са зелени, със силно назъбени краища. 1 гр..

3,50 лв.

Копър

Едногодишно растение с кратък живот. Листата, както свежи така и изсушени, се употребяват като подправка на салати, месо, риба и бобови култури...

3,50 лв.

КОРЕНОВ МАГДАНОЗ

КОРЕНОВ МАГДАНОЗ Средноранен сорт. Растение с нарязани тъмно - зелени листа. Кореноплодът е бял, среден на дължина, особено крехък и вкусен.9 гр..

2,50 лв.

Корнишони Малки от Париж

Ранен сорт. Превъзходно растение с малки цилиндрични светлозелени плодове, немного бодли и приятен вкус. Идеални са за консервиране...

2,50 лв.

КРЕСОН

КРЕСОН Eдногодишно растение с восичина до 60 см. Сее се през цялата година, като в студените месеци се покрива. Месец след сеитбата може да се прибира. Най-ценни са листа /сочни, с пикантен вкус/, които са различни по форма, в зависимост от това, в коя част на растението се намират. Използват се за салати, сандвичи, супи и сосове. 6 гр..

3,50 лв.

ЛЕН ДЕКОРАТИВЕН

Едногодишно, изправено, лесно за отглеждане растение с височина 50 см. Листата са заострени, а цветовете – бели с червен център. Подходящ за цветни лехи на слънчеви места, както и за саксия.0.75 гр..

3,50 лв.

Листно Цвекло (Манголд) - Червено Къдраво

Ранен сорт. Средноедро растение с добра продуктивност, месести червени дръжки и тъмнозелени нежни листа. Използва се за направата на салати...

3,50 лв.

Листно Цвекло Бионда Ли Лионе

Средно ранен сорт. Листата са широки и светлозелени, а дръжките са дебели и широки, бели и нежни...

2,50 лв.

ЛОБЕЛИЯ НИСКА СИНЯ

Едногодишно храстовидно растение с височина 15 см. Има обилен цъфтеж в тъмно син цвят, който създава забележителен ефект. Подходящо за бордюри, мозайки и алпинеуми.0.3 гр..

3,50 лв.

ЛЮТ ПИПЕР ХАЛАПЕНЬО

ЛЮТ ПИПЕР ХАЛАПЕНЬОСредно ранен лют сорт. Храстовидно растение със средни размери. Образува средно дълги зелени, месести и вкусни плодове.1 гр..

5,00 лв.

Магданоз - Неополитански Гигант

Средноранен сорт. Много ароматно, високо и едро растение с големи нарязани тъмнозелени листа. Бързо израства след рязане...

2,50 лв.

МАЙОРАНА

МАЙОРАНАМногогодишно растение. Листата и цветовете, в свеж и изсушен вид, се използват като подправка за месо и омлети. 1 гр..

3,50 лв.

МАРГАРИТА ГИГАНТСКА

МАРГАРИТА ГИГАНТСКАМногогодишно устойчиво на ниски температури растение, достигащо 70 см височина. Образува много на брой бели цветове с жълт център. Подходящо е за рязан цвят или изсушаване.2 гр..

3,50 лв.

МАТОЧИНА

МАТОЧИНАМногогодишно растение. Листата са с лимонов аромат, който се съхранява и след изсушаване. Използва се като подправка и за ароматизиране. 1 гр..

3,50 лв.

Микс Ендивия - Къдрава и Ескариол

Смес от най-добрите средно ранни сортове ендивия - къдрава и ескариол, избрани по ранозрелост и вкус. Бързо нарастват след рязане.75/4 - Ендивия Къдрава Златно сърце75/10 - Ендивия Къдрава Римска за рязане75/1 - Ендивия Къдрава Панцалиери с бели дръжки             Ендивия Къдрава Нежна жълта121/5 - Ендивия Ескариол Рогче от Бордо121/2 - Ендивия Ескариол Светла с пълно сърце121/3 - Ендивия Ескариол Зелена с пълно сърце121/9 - Ендивия Ескариол Бубиколф 3Информация за Ендивията..

2,00 лв.

МИКС ОТ ЕДНОГОДИШНИ ВИСОКИ ЦВЕТЯ

Смес от едногодишни цветя, достигащи височина 80/90 см и цъфтящи в различни ярки цветове. Подходящ за цветни лехи и рязан цвят.2 гр..

3,50 лв.

МИКС ОТ ЛИСТНИ ЦВЕКЛА

МИКС ОТ ЛИСТНИ ЦВЕКЛАСмес от три вида средно ранни сортове листни цвекла. Едри растения с големи месести стъбла, зелени листа и ясно изразени цветни жилки /бели, червени и жълти/.8 гр..

5,00 лв.

МИКС ОТ ЛЮТИ ЧУШКИ

МИКС ОТ ЛЮТИ ЧУШКИСмес от средноранни лесни за отглеждане лютиви сортове чушки с различен вкус. Подходящи и за сандъци. 0.5 гр..

5,00 лв.

МИКС ОТ МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

МИКС ОТ МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯСмес от различни видове многогодишни цветя с ярки цветове, високи около 40 - 90см. Подходящи за цветни лехи или рязан цвят. 1 гр..

3,50 лв.

Микс от Пипери

Смес от най-добрите средноранни сортове пипери за отглеждане и като вкусови качества...

3,50 лв.

МИКС ОТ РЕПИЧКИ

МИКС ОТ РЕПИЧКИСмес от ранни сортове кръгли репички в различен цвят – червени, жълти, бели и лилави. Отлична устойчивост на вдървяване.15 гр..

5,00 лв.

Микс от Салати

Смес от най-добрите сортове салати, избрани по вкус и ранно зреене. След рязане пак израстват...

2,50 лв.

МИКС ОТ САЛАТИ – ЕСЕН-ЗИМА

МИКС ОТ САЛАТИ – ЕСЕН-ЗИМАСмес от най-добрите средно ранни сортове салати. Израстват отново след рязане.78/2 - Салата Зелена къдрава за рязане79/8 - Салата Зимна маслена глава86/33 – Салата Червена от Тренто86/3 – Салата Светла от Париж84/5 – Маруля Зелена градинска78/14 – Салата Американа бруна10 гр..

3,50 лв.

МИКС ОТ ХРУПКАВИ САЛАТИ

МИКС ОТ ХРУПКАВИ САЛАТИСмес от най-добрите ранни сортове салати, избрани по ранозрелост и вкус. Бързо нарастват след рязане.86/21 – Салата Грийт Лейк86/37 – Салата Бразилска86/8 – Салата Ледена кралица79/72 – Салата Канаста10 гр..

3,50 лв.

МИКС ЧЕТИРИ СЕЗОНА

МИКС ЧЕТИРИ СЕЗОНАСмес от най-добрите средно ранни сортове салата, ендивия и цикория, избрани по ранозрелост и вкус. Бързо нарастват след рязане.40/12 – Цикория полска дива40/2 – Цикория Грумоло зелена40/10 - Цикория Захарна40/13 - Цикория Червена кръгла от Верона40/18 – Цикория Сладка от Триест75/1 – Ендивия къдрава с бели дръжки78/4 – Салата Светла с гладки листа78/1 - Салата Светла къдрава84/4 – Маруля Светла градинска79/5 – Салата Четири сезона3006/1 – Синап бял115/1 – Рукола култивирана115/5 – Рукола селватика121/5 – Ендивия Ескариол Рогче от Бордо10 гр..

2,50 лв.

Моркови Берликум

Средноранен високопродуктивен сорт. Кореноплодът е едър, цилиндричен с оранжев цвят. Сърцевината е малка, крехка и хрупкава...

2,50 лв.

Моркови Гиганте

Късен сорт. Кореноплодът е много голям, издължен с цилиндрично - конична форма, ярко-оранжев с по-светла сърцевина...

2,50 лв.

Моркови Нантес

Средноранен сорт. Кореноплодът е цилиндричен, средно дълъг, червено-оранжев с малка крехка и вкусна сърцевина...

2,50 лв.

Моркови Тушон

Средноранен високопродуктивен сорт. Кореноплодът е с дължина 16-18 см. с оранжев цвят. Сърцевината е малка, крехка и хрупкава...

2,50 лв.

Патладжан Бляк Бюти

Средноранен продуктивен сорт. Плодовете са кръгли, средни по големина с тъмновиолетова лъскава кожа...

2,50 лв.

Патладжан Проспероса - Специална селекция

Патладжан Проспероса - Специална селекция.Средноранен сорт с оптимален добив. Плодоветеса големи(400-500гр.), закръглени, виолетови нацвят със светли отенъци...

5,00 лв.

Пипер Жълт Рог

Средно ранен сорт. Високо и мощно растение, което образува дълги, във формата на рога плодове.  Те са наситено-жълти, сладки и месести...

3,50 лв.