Хемерокалис - Bela Lugosi

Хемерокалисът е многогодишно растение от семейство Liliaceae – Лилиеви. Те са едни от най-търсените и модерни многогодишни цветя.

В почвата растенията образуват множесво месести столони. Другите корени са шнуровидни, месесто удебелени. Проникват на 40-80 см дълбочина, което подпомага растенията да устояват на суша. Многобройните листа излизат направо от почвата. На височина достигат 40-60 см. Цветовете са разположени на върха на разклоненията, по 10-20 на стъбло.Те са едри камбанковидни. Палитрата на багрите им е много богата. Цветовете са едри и ефектни. При умело подбиране на сортовете от тях можете да осигурите в градината си цъфтящи цветове в продължение на 100-120 дни.

Хемерокалисът не е взискателен. Развива се еднакво дабре както на сухи, места, така и на терени, където водата се застоява. Затова се използва за зацветяване на места, където други декоративни видове трудно се развиват. С него можете да зацветите естествени или изкуствени водоеми, както и каменисти места и алпинеуми. Развива се на едно място десетки години, като непрекъснато разширява площта си, без да изисква особени грижи.

Растенията се размножават чрез разделяне на коренищата. При засаждане уплътнявайте почвата добре и ваднага полейте. През вегетацията премахвайте плевелите около растенията и подхранвайте редовно.


Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Хемерокалис - Bela Lugosi

  • Прегледано: 219
  • Код на продукта : Хемерокалис
  • Наличност : не е наличен
  • 6,70 лв.

Възможни опции


Хемерокалис True Grit цъфти с прекрасни едри, единични кремави цветове.Достига височина 50 см.При за..
5,50 лв.

Хемерокалисът е непретенциозен и лесен за отглеждане. Видът Always afternoon хармонично съчетава в ц..
6,70 лв.

Хемерокалисът Tigger има свеж оранжев цвят, с по-тъмно око и разрошени ръбове. Цъфтящ между юни и се..
6,70 лв.