Ягоди

Ягоди


Покажи :
Сортиране по:

СЕМЕНА НА ГОРСКИ ЯГОДИ

СЕМЕНА НА ГОРСКИ ЯГОДИЛесно за отглеждане растение, образуващо множество малки, ярко червени, много сладки и ароматни плодове. Предпочита полусенчести места. 0.35 гр..

4,50 лв.

Ягода Ananassa Korona

Fragaria х ananassa " Корона " е сорт ягоди, които не са взискателни към видовете почви, така че те могат да се отглеждат почти навсякъде. Ягодови насаждения се адаптират лесно към повечето условия и дават резултати навсякъде. Подходящи за отглеждане и в саксии.Обичат слънчеви до полуслънчеви места и влажна почва.Достигат височина 20 см.Цъфти май месец плододават от началото на юни до късно лято.Плодовете са месести с много приятен вкус и аромат.Растенията са засадени в 9 см. саксии и могат да се засаждат на постоянно място от ранна пролет до късна есен.Производител: Холандия  ..

6,20 лв.

Ягода Ananassa Maxim

Ягодите са едни от първите пресни плодове през пролетта, които с привлекателния си външен вид, приятен вкус и аромат се търсят неограничено за консумация в прясно състояние. Съдържат около 7-10% лесно усвоими захари, много органични киселини, витамини, минерални соли и др. Ягодата е тревисто, вечнозелено растение с плитко разположена коренова система - до 35-40 см. Стъблото е многогодишно, силно разклонено, като всяка година се образуват нови разклонения, по върховете на които към края на септември започва диференцирането на плодните пъпки. Ягодата образува силно удължени пълзящи стъбла (ластуни), които служат като органи за размножаване. През известно разстояние по дължината на ластуните се образуват възли, от които се формират вкоренените розетки - фактически представляващи органите за размножаване на ягодата. Трябва да се има предвид, че ластуните изтощават майчините растения, затова редовно се премахват още при появата им, ако няма да се ползват за разм..

6,20 лв.