Семена на домати Флорида F1

Този холандски сорт е средно ранен и нискорастящ (детерминантен), цени се и се използва за производство на домати, предназначени за прясна консумация. Флорида F1 притежава перфектен вкус и наситен доматен аромат. Плодовете са наситено червени, средно едри (средното тегло на един домат 230 - 250 гр.), много добре оформени, кръгли и гладки с перфектен търговски вид.

Тези качества на доматите Флорида ги правят много подходящи за хора, който произвеждат домати с цел търговия, производители на зеленчуци за износ и любители на  красивия и вкусен червен домат.

Едно от основните предимства на този холандски сорт домати е, че той е изключително пластичен. Може да се бере на зелено и да се оставя да дозрява в затворени помещения, като това не се отразява сериозно на вкусовите му качества.

Флоридата е сорт, който е устойчив на вертицилум (V), листна плесен (St), както и много опасните за производителите алтернария (ASC) и фузариум (F 1,2 - първа и втора раса).

При засяване на тези професионални семена трябва да знаете, че те имат нужда от температура около 22 - 25 градуса, за да започнат да покълват. Засейте ги в плодородна почва, която да не бъде глинеста. Доматът Флорида F1 може да се отглежда на открито или в полиетиленови тунели.

Доматите Флорида са изключително подходящи за приготвяне на различни видове салати и свежи смути сосове с магданоз, целина, краставици и др. Често се използва и за приготвяне на блъди мери, свежи доматени сосове и др.

Сеитбена норма Обикновено са нужни около 30 - 40 гр. за 1 дка.
Срок на засяване Семената на доматите Флорида F1 засейте за приготвяне на разсад в периода 15 януари - 25 февруари.
Срок на разсаждане Разсадете на открито или в тунели в периода 25 март - 20 април.
Период на плодоносене - Вид отглеждане Въпреки, че доматите са ниски е добре да предвидите опора. Отглеждайте ги редово в тунели или на открито.
Разстояние едно от друго При засяване оставете около 80 - 120 см м/у редовете и около 40 - 50 см разстояние м/у отделните растения в ред.
Плодове Доматите са средно едри с тегло около 230 - 250 гр. Кръгли, гладки с наситено червен цвят и перфектен търговски вид. Доматите Флорида са изключително вкусни и ароматни.
Брой семена в 1 грам 250 – 300 бр.

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Семена на домати Флорида F1

  • Прегледано: 2512
  • Код на продукта : Флорида F1
  • Наличност : В наличност
  • 4,90 лв.

Възможни опции