Семена на билка - Стевия

Стевията е многогодишно храстовидно растение, което се все по-често се използва вместо захар. Можете да посеете семена от тази медена билка Стевия, както в саксия, така и в почвата в градината, като не забравите зимата да преместите растението на топло.

Точно преди началото на цъфтежа на Стевията е момента, когато листата и върховете трябва да се оберат и да се изсушат. Именно изсушените и стрити на прах листа и върхове са идеален здравословен заместител на стандартната бяла захар.

След цъфтежа, характерно при тази билка е, че старите й стъбла изсъхват и когато времето се затопли, от корените прокарват нови издънки. Билката е известна като един от натуралните и мощни антиоксиданти. Използва се главно като заместител на захарта. По различните части на света е позната под различни наименования: сладка билка, медена билка, сладко листо и др. В Южна Америка, например, десетилетия наред са използвали Стевията в непреработено състояние, като са добавяли листата й директно в билковите отвари.  У нас, култивирана Стевия се отглежда от 30 години.

Освен като достоен заместител на захарта, доказано с консумацията на тази билка в организма ви постъпват 17 аминокиселини, витамини, антиоксиданти, гликозиди и ефирни масла.


Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Семена на билка - Стевия

  • Прегледано: 277
  • Код на продукта : Stevia Rebaudiana
  • Наличност : В наличност
  • 3,90 лв.

Възможни опции