Семена от коприва (Urtica dioica)

В природата дивата коприва се среща почти навсякъде, но ако решим да я отглеждаме у дома, най-добре да го направим от семена. Изключително ценното растение е много богато на витамините А, В, С, Е, съдържа калций, желязо, цинк, фибри и 20 аминокиселини.

Този отличен биостимулатор спокойно може да бъде заместител на супер храната спирулина. Освен това, за разлика от водораслите, копривата има отлични вкусови качества! Въпреки, че е известна повече като плевел, който „жили”, вече все повече се говори за нейните полезни качества, които са били известни още от древността.

Изключителната суперхрана - коприва има мощно прочистващо кръвта свойство. В днешно време тя набира особена популярност заедно със спирулината – водорасло, което се предлага обикновено изсушено или под формата на таблетки. Но защо вместо да консумираме не особено вкусната световноизвестна суперхрана, да не се насладим на прясно откъсната от двора ни коприва, която приготвена на супа е изключително вкусна и ароматна.

Изключително много рецепти с коприва на чай са известни от народната ни медицина. Тя е една от първите зеленолистни, които са готови за консумация през ранна пролет. Листата на копривата Urtica dioica са изключително питателни и се смилат лесно от организма. За да се отървете от нейните „жилещи способности” е необходимо да сварите или изсушите листата. Копривата замества успешно спанака и лапада в ястия с ориз, картофи, супи и др. В някои страни семената от коприва се консумират в комбинация с йогурт (кисело мляко).

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Семена от коприва (Urtica dioica)

  • Прегледано: 126
  • Код на продукта : Urtica dioica
  • Наличност : В наличност
  • 1,00 лв.

Възможни опции