Семена на краставици за оранжерия сорт Джемини F1 (Gemini F1)

Ранният сорт образува средноплодни с около 20 см дължина краставички, които имат тъмнозелен цвят. Цъфтят предимно с женски цветове, което ги прави много подходящи за оранжерии. Могат да се отглеждат и за полско производство на открито след преминаване на опасността от падане на слани. Устойчиви са на брашнеста мана и други често срещани болести при краставиците. Засяването на семената на Джемини F1 (Gemini  F1) не изисква предварително третиране на семената.

Семенцата се засяват за приготвяне на разсад в малки саксийки или тавички за разсад и се държат на топло на закрито. Топлите условия (температури на въздуха от около 20 градуса по Целзий), подходящата почва с температура минимум от 15 градуса по Целзий и редовното оросяване ще стимулират семената да започват да покълват.

След около седмица – две, растенията ще започнат да поникват. Добре е да поддържате тези условия и след формиране на разсада. След постепенното му закаляване, можете да го разсадите. Сортът краставици Джемини F1 (Gemini  F1) е идеален за приготвяне на салати. Нарязани на кубчета или настъргани, вкусните краставички можете да осолите и да оставите да постоят за около 15 – на минути.

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Семена на краставици за оранжерия сорт Джемини F1 (Gemini F1)

  • Прегледано: 49
  • Код на продукта : Gemini F1
  • Наличност : В наличност
  • 1,80 лв.

Възможни опции