Семена на Краставици Джазер F1

Партенокарпен сорт градинска салатна краставица Джазер F1 (Jazzer F1) с дължина 20-23 см.тъмнозелени, гладки плодове. Тези  зеленчуци идеални за салата са партенокарпен сорт, което означава, че не им е необходимо опрашване (оплождане) - за разлика от Гергана, Левина и др. популярни сортове. Перфектен избор са за ранно оранжерийно производство и отглеждане под полиетиленови тунели.

Въпреки, че са добре познат сорт холандски краставици, Джазер F1 продължават и до днес да се отглеждат най-вече заради качествата си на отличен партенокарпен сорт.

Друго съществено предимство на сорта е, че може да се отглежда и на открито, като отговора на въпроса дали да бъде използвана опорна конструкция или не, остава изцяло Ваш избор.

Всички любители на безколовото отглеждане на краставици могат да опитат да отгледат този сорт свободно стелещо се на земята. Тъй като има сравнително кратка вегетация и започва рано да плододава, често се избира и като хибриден сорт краставица подходящ за производство с цел търговия и износ на зеленчуци.

Семената на салатните краставици Джазер F1 се използват от производителите на оранжерийни краставици, тъй като сортът е силно устойчив на краста (C cu) и листни петна (C ca). Краставиците Джазер F1 са и със средна устойчивост на краставична мозайка (CMV) и брашнеста мана (Px).

Време за засаждане на разсада Разсада се пикира след преминаването на опасността от слани: 10 април - 15 май.
Време на засяване за разсад За ранно оранжерийно производство (на закрито) засейте семената на краставички Джазер F1 (Jazzer F1) от 15 февруари до 15 април. На открито, подходящият период на засяване на сортовите семена е от 15 април до 15 юни, когато няма опасност от падане на слани. Семенцата се засяват на не повече от 1,5 - 2 см дълбочина. Минималната температура за поникване на семената е 15 градуса по Целзий.
Брой семена в 1 грам Един грам съдържа около 34 - 41 бр. семена на краставици Джазер F1.

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Семена на Краставици Джазер F1

  • Прегледано: 26
  • Код на продукта : Jazzer
  • Наличност : В наличност
  • 5,00 лв.

Възможни опции