Професионални семена на холандски сорт сладка царевица Роялти Royalty F1

Тези семена за подходящи за средно ранно производство. Растенията достигат височина 220 см, като е напълно възможно да отгледате растение с два кочана, например. Кочаните имат цилиндрична форма и са с дължина 21 см. Характеризират се с това, че имат по 16-18 реда зърна с наситено жълт цвят, като първият кочан е заложен на височина 85 см. 

Други характерни особености на сорта за професионалисти и любители са: устойчивост на стресови и вирусни условия, може да се отглежда от всеки, не изисква определени условия за развитие.

Както навярно сте запознати с фактите, царевицата е зърнена култура, с произход Америка. Още в древността - ацтеките, маите и другите изчезнали народи са отглеждали царевица като основна култура за прехранване на населението. Това растение е много предпочитано и днес, тъй като има ниско съдържание на мазнини и липса на холестерол. Има богато количество витамин С в състава си и много малко наличие на натрий. Характерно за отглеждането на сладката царевица е, както казахме, нейната непретенциoзност. Можете да я отглеждате при всякакви климатични условия, но по време на вегетационния период се препоръчва климатът да бъде топъл. Растението започва да се развива при минимални температури 12-14 градуса и едва когато термометърът надхвърли 12 градуса ще забележите развитие и растеж.  

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Професионални семена на холандски сорт сладка царевица Роялти Royalty F1

  • Прегледано: 21
  • Код на продукта : Royalty
  • Наличност : В наличност
  • 2,00 лв.

Възможни опции