Луковици на Лале (Tulipa) Виридифлора artist

Сорт от групата Виридифлора - носител на медал! Много красиво и привличащо погледите с жълто-оранжевигте си цветове, осеяни от зелени ивици! Ще цъфти по-късно през пролетта в продължение на цели три седмици. Височина до 30-35 см.

 

Лалетата от групата Виридифлора са двуцветни - всички имат зелена линия някъде върху венчелистчето си. Тя контрастира интересно върху основния цвят, което създава много ефектен и красив акцент във Вашата градина. Сред тях има и такива с вариегатни листа, прошарени от бял кант по краищата си. Тяхно друго много ценно качество е и изключително продължителният цъфтеж, който ще Ви радва седмици наред. Подходящи за рязан цвят, групи, бордюри, контейнери и тн.

Предлага се във вид на луковици, които е препоръчително да се садят в периода септември-декември на дълбочина два пъти (два пъти и половина) колкото е размерът на луковицата, а след засаждането да се мулчират (покрият) със слама или торф. По този начин луковиците се предпазват от измръзване и пресушаване през есента, когато се вкореняват.

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Луковици на Лале (Tulipa) Виридифлора artist

  • Прегледано: 35
  • Код на продукта : artist
  • Наличност : В наличност
  • 1,00 лв.

Възможни опции