Семена на тиквичка Изобилна F1

Плодовете са с цилиндрична форма, леко изтънена към дръжката, като повърхността им е леко оребрена. На цвят са млечно бели и имат свеж зелен отенък. Месеста част е апетитно бледо кремава. Стават подходящи за бране, когато достигнат размери около 15-20 см. Могат да се отглеждат както в полиетиленови тунели, оранжерии, така и на открито.

Плодовете на българската тиквичка Изобилна са нискокалорийна храна, която се консумира варена, пържена и запечена. Съдържанието на малко количество захари и целулоза я прави подходяща за лечебно хранене при диабетно болни. Тъй като не съдържа оксалова киселина и пуринови бази, се препоръчва в диетичното хранене на страдащи от бъбречни заболявания.

Тиквичките от България Изобилни F1 са лесни за отглеждане и не са капризни растения. Почвата трябва да е подготвена с предварителна дълбока обработка и наторена с органична тор био. По време на вегетацията тиквичките се нуждаят от по-голямо количество вода. Плодовете  трябва да се обират 2-3 пъти седмично, като не се допуска да стават по големи от 15-20 см на дължина. Застарелите тиквички влошават вкусовите си качества, а и пречат на растението да изхранва младите завръзи.

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Семена на тиквичка Изобилна F1

  • Прегледано: 79
  • Код на продукта : 164
  • Наличност : В наличност
  • 1,20 лв.

Възможни опции