Семена на домати Розово сърце - домати за оранжерии и полско производство

Сортът „Розово сърце“ е подходящ за отглеждане както в култивационни съоръжения, така и на открито – при полски условия за ранно и средноранно производство. Вегетационният период - от поникване до узряване, е от 105-108 дни, което определя сорта като средноранен.

Растенията са индетерминантни (високорастящи). Стъблото е среднодебело със среднодълги до дълги междувъзлия. Листата са светли, двойноперести, полунаведени, с по-дребни листчета, леко засукани към върха. Съцветията са прости, разположени през три листа, формиращи 2-4 плода. Неузрелите плодове са със зелен пръстен, който почти изчезва в ботаническа зрелост. Узрелите плодове са интензивно розови, сърцевидни, много едри със средната маса 300-550 g, многокамерни, непукливи, месести, без целулоза, с нежна кожица и текстура, с оптимална твърдост и съхраняемост. Сухото вещество рефрактометрично е 5,2%. Високото съдържание на общи захари и титруеми органични киселини определят приятния сладко-кисел вкус. За добрите вкусови качества допринася и типичния доматен аромат, нежната кожица и текстура.

Сорт „Розово сърце“ е устойчив на вертицилийно увяхване.

При полски условия средните добиви са между 4800-6500 кг/дка. При оранжерийни условия могат да се получат и много по-високи добиви – 8000-9000 кг/дка.

„Розово сърце“ се отглежда на висока опорна конструкция, едноредово по схема 70-80/30-35 см, едностъблено, на 6-8 съцветия. Сортът не изисква специални почви, за предпочитане са топли, дълбоки, аерирани, влагоемни и плодородни.  Изисква редовно поливане, торене и целесъобразна растителна защита.

На шестото национално изложение „Изобретения, трансфер, иновации -2015”, което се проведе от 12 до14 ноември 2015 г. в гр. София, сорт домати „Розово сърце“ е победител в категория нови сортове.

„Розово сърце“ е резултат на целенасочена селекционна дейност за създаване на нови сортове домати с повишена продуктивност, подобрени химико-технологични и вкусови качества на плодовете, устойчиви на абиотични и биотични фактори. След проведен отбор е повишен добивът, като е увеличен броят на плодовете на съцветие, без да е понижена средната маса на плода, повишена е устойчивостта на болести. Плодовете на сорт „Розово сърце“ не се напукват, оцветяването е интензивно розово, не остава зелен пръстен, месестата част е плътна, семенните камери са малки, периферни, семената са малко на брой, дребни, кожицата е нежна, твърдостта е оптимална. Запазени са отличните вкусови качества и типичния доматен аромат.

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Семена на домати Розово сърце - домати за оранжерии и полско производство

  • Прегледано: 429
  • Код на продукта : Розово Сърце
  • Наличност : В наличност
  • 1,40 лв.

Възможни опции


ДОМАТИ БГ Биволско сърце-  Lycopersicon lycopersicum L.Традиционен български домат. Индетермина..
2,20 лв.

Мащерката е една от най-широко използваните билки у нас.Използва се и като подправка.Тя е многогодиш..
1,60 лв.

Отглежда се на опорна конструкция. Чушките са разположени на цялото стъбло, жълти, плоски, крехки, с..
2,50 лв.

Момини сълзи е български сорт, нов за 2016 г. Разработен е от специалисти - агрономи с дългогод..
4,50 лв.

Съотношението от 1:2 между Азот и Калий в комбинация с Магнезий, прави тази формула подходяща за у..
1,40 лв.

Тази формула с повишено съдържание на Азот подобрява вегетативния период. Подпомага развитието на бу..
1,40 лв.