Салатно цвекло "Бона" - Beta vulgaris

"Bona" салатно цвекло (Beta vulgaris) е средно къс, много продуктивен сорт, който развива кръгли корени, покрити с гладка кора и състоящ се от червена плът. Тяхната плът е изключително сладка благодарение на високото съдържание на захар. Тя прави корените "Bona" идеални за директна консумация, приготвяне на борш и консерви, особено замразени. Устойчивостта към болести също принадлежи към предимствата на този сорт.

Корените от цвекло са лесно смилаеми и нискокалорични. Те съдържат протеини, провитамин А, витамини С, В1, В2, РР, както и калий, калций, натрий, фосфор, калций, цинк и пектини, които благоприятно влияят на процесите на храносмилане. Веществата, включени в корените на цвекло, поддържат кръвоносните съдове, регулират кръвното налягане и нивото на холестерола в кръвта и имат противоракови и кръвотворни ефекти. Корените от цвекло съдържат бетанин (червено цвекло), естествено ядлива боя, която също е силен антиоксидант.

Семената от цвекло "Bona" могат да се засяват директно в почвата от април до юли на разстояние между 30 и 50 х 5 - 7 cm. След появата на твърде гъсто растящите разсад трябва да се разредят, така че между тях се поддържат разстояния от 12 см. \ T Корените могат да се събират от юли до септември. Цвекло трябва да се отглеждат на слънчеви места. Те изискват глина, влажни почви, богати на хумус.

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Салатно цвекло "Бона" - Beta vulgaris

  • Прегледано: 4
  • Код на продукта : Bona
  • Наличност : В наличност
  • 1,50 лв.

Възможни опции