Хемерокалис

Хемерокалис

Хемерокалисът е многогодишно, студоустойчиво растение. Едно от най-лесните за отглеждане лятноцъфтящи растения. В зависимост от сорта, листната маса на хемерокалиса е вечнозелена, полувечнозелена или опадлива. На пазара се предлагат хиляди сортове хемерокалис, получени в следствие многогодишно хибридизиране и кръстосване с комерсиална цел. 

Хемерокалисът предпочита слънчевите места в градината (пряко слънчево огряване в продължение на 6 или повече часа от деня в топлото полугодие). Хемерокалисът е непретенциозен от гледна точка на почвата, в която е засаден, но оптимален растеж и цъфтеж бихте получили при засаждане в богата, влажна и отцедлива почва. Хемерокалисът толерира и тежки, глинести почви, като и бедни, песъчливи почви. 

Покажи :
Сортиране по:

Хемерокалис - Always Afternoon

Хемерокалисът е непретенциозен и лесен за отглеждане. Видът Always afternoon хармонично съчетава в цветове си лилаво, тъмнолилаво и жълто. Те са едри и ароматни. Освен в градината може да се отглежда в саксии и контейнери, както и да се използва за букети.   Височина: 50-55 cмШирина: 45-60 cмМясто: пълно слънце, частична сянкаПериод на цъфтене: лятотоТемп на растеж: среден..

6,70 лв.

Хемерокалис - Bela Lugosi

Хемерокалисът е многогодишно растение от семейство Liliaceae – Лилиеви. Те са едни от най-търсените и модерни многогодишни цветя.В почвата растенията образуват множесво месести столони. Другите корени са шнуровидни, месесто удебелени. Проникват на 40-80 см дълбочина, което подпомага растенията да устояват на суша. Многобройните листа излизат направо от почвата. На височина достигат 40-60 см. Цветовете са разположени на върха на разклоненията, по 10-20 на стъбло.Те са едри камбанковидни. Палитрата на багрите им е много богата. Цветовете са едри и ефектни. При умело подбиране на сортовете от тях можете да осигурите в градината си цъфтящи цветове в продължение на 100-120 дни.Хемерокалисът не е взискателен. Развива се еднакво дабре както на сухи, места, така и на терени, където водата се застоява. Затова се използва за зацветяване на места, където други декоративни видове трудно се развиват. С него можете да зацветите естествени или изкуствени водоеми, както и каменисти места и алпинеуми. ..

6,70 лв.

Хемерокалис - Face of the stars

Хемерокалисът Face of the stars има едри тъмнорозови цветове с тънка бяла рамка  в края. При по-топли условия и при по-стари растения ръбът е по-широк. Венчелистчетата са къдрави, което придава плътност на цвета. Той предпочита слънчево място и плодородна почва с умерена влажност. Ако го поливате редовно през първата част на сезона  ще ви се отблагодари с по-едри цветове и ще цъфти по-богато. Височина: 71 cмРазмер на цвета: 14 смПериод на цъфтеж: лятотоМясто: слънчево, частична сянка..

8,90 лв.

Хемерокалис - Frans Hals

Франс Халс добавя експлозия от цветове в градината ви. Цъфти с  големи, двуцветни цветове, които редуват ръждивочервени вътрешни венчелистчета и жълти гърла, със слънчево жълти външни венчелистчета.Изисквания към светлината: Пълно слънце, полуслънце/полусянкаЦвят на цвета: Оранжево, ЖълтоВреме за цъфтеж: Средата до края на лятотоТип почва: Глинеста, песъчлива, добре дренирана почваВлажност на почвата: Сухо, средно..

5,50 лв.

Хемерокалис - Hey There

Красив хемерокалис обагрен в наситено бордо и с жълт център. Едри кадифени цветове.Височина: 70 смШирина: 45 - 60 смМясто: частично или пълно слънцеСезон на цъфтеж: от средата до края на пролеттаТип на почвата: Неутрална..

5,00 лв.

Хемерокалис - Mount Helena

Хемерокалис Mount Helena - това е красив и гиздав сорт, който ще украси всяка градина. Подходящ за цветни лехи, моно засаждания и създаване на групови композиции. Цъфти ярко, по оригинален начин, непретенциозен при отглеждане. Расте без пресаждане и разделяне 3-5 години. За засаждане изберете парцели с рохкава, дишаща почва, където не се натрупва влага...

5,50 лв.

Хемерокалис - Tigger

Хемерокалисът Tigger има свеж оранжев цвят, с по-тъмно око и разрошени ръбове. Цъфтящ между юни и септември, хемерокалисът е адаптивно, енергично и издръжливо многогодишно растение. Изключително ароматен.Вирее във всякакъв тип почва и не изисква специални грижи. Идеален за градински граници, саксии, както и букети. Височина: 60 cмШирина: 50 cмГодишен растеж: 80 cмПериод на цъфтене: юни-септемвриМясто: слънчево, полусянка или сянкаПочва: плодородна, добре дренирана..

6,70 лв.

Хемерокалис - True Grit

Хемерокалис True Grit цъфти с прекрасни едри, единични кремави цветове.Достига височина 50 см.При засяване е добре да има разстояние между цветята 60 см.Цъфти от юли до септември.Многогодишно растение...

5,50 лв.