Хоста

Хоста

Хоста е род растения от семейство Agavaceae, които са популярни сред градинските обожатели благодарение на своите красиви и дълготрайни листа. Категорията включва корените на тези растения, които могат да бъдат посадени в градината, за да се развият в здрави и красиви растения. Корените на Хоста са известни със своята лесна растителност и трайност, като могат да процъфтяват година след година при правилната грижа.

Корените на Хоста са лесни за отглеждане и могат да се засаждат в градината почти през цялата година, освен през зимата. Те предпочитат полутън, влажна почва и редовно поливане. Когато са добре грижени, корените на Хоста могат да достигнат височина до 60 см и да образуват красиви клонки от листа, които могат да бъдат използвани за украса в градината или в къщи.

В нашия сайт ще намерите различни сортове Хоста, като всяка една от тях има свои характеристики и изисквания за отглеждане. Хостата е подходяща за градини със сянка, под дървета или в близост до засенчени стени, където други растения може да не процъфтят. Хостата е също така добър избор за създаване на красиви композиции с други растителни видове, като се постига вълнуващ ефект от различни цветове и текстури.

Независимо дали искате да украсите градината си или да направите привлекателен кът за отдих, категорията Хоста е един от най-добрите избори за вас. Изберете от нашето разнообразие от корени и създайте уникална градина или пейзаж.

Покажи :
Сортиране по:

Хоста - Hosta Christmas Tree - 1 бр коренище

Хостата Christmas Tree има тъмнозелени листа с тънък жълт ръб, който през лятото избледнява до кремаво бяло и от време на време се прибира към центъра на листа. Образува атрактивна могила от закръглени листа, които са чашковидни и силно гофрирани. Лилавите цветове се появяват в средата на лятото и са последвани от зашеметяващи червеникаво-лилави семенни шушулки. Височина: 60 смШирина: 140 смТип: Голяма хоста..

5,80 лв.

Хоста - Hosta Moonsplit - 1 бр коренище

Сортът хоста  Moonsplit има предимно жълти листа с тесен зелен център. Тя е голяма. Цъфти в средата на лятото с бледо лилави цветове. Расте в полусянка или сянка. Височината й достига  50-55 см, а растежът е среден...

15,00 лв.

Хоста - Hosta True Blue - 1 бр коренище

Сортът хоста True Blue създава впечатляващ храст, образувайки могила от вълнообразни, силно гофрирани, леко чашковидни, синьо-зелени листа. Почти белите цветове с ясно изразена лилава ивица се появяват през лятото. Сортът е чудесен за сенчестата градина и за контейнери или големи саксии.Място: Частична сянка или пълна сянкаТип на почвата: нормална, песъчлива или глинестаPH на почвата: неутрална, алкална или кисела Влажност на почвата: средна или влажнаНиво на грижа: лесноЦъфтеж: средата на лятотоВисочина: 70-75 cмШирина: 75-80 смТемп на растеж: среден..

6,80 лв.

Хоста - Hosta Wide Brim - 1 коренище

Хостата Wide Brim е изключително популярен и предпочитан за сенчестите места в градината. Образува зелено легло от листа над което се издигат красивите му цветове.Листата й са зелени в центъра, а в двата края имат две ивици в слонова кост. Изключително красиво и интересно.През юли цъфти с красиви лилави цветове. Хостата изпада в състояние на покой през есента.Място: частична сянка или слънцеПочва: нормална, пясъчлива ил иглинестаPH на почвата: неутрална, алкална или киселаВлажност на почвата: средна или влажнаНиво на грижа: лесноЦвят на цветовете: лилавВреме на цъфтеж: средата на лятоВисочина: 40-45 cмШирина: 80-100 cм   Темп на растеж: среден..

5,80 лв.

Хоста - Lakeside Dragonfly - 1 бр коренище

Хостата Lakeside Dragonfly  може да се похвали със среднозелени листа с широки бели полета. Острият контраст между зелените листа и ярко бялото поле правят тази хоста изключително красива! Листата в началото са синьо-зелени с кремаво жълти краища. А през лятото стават  лъскаво зелени с чисто бели полета. Lakeside Dragonfly цъфти с лилави цветя в края на лятото.Височина: 50 см;Ширина: 100 смТип: Средна Хоста..

15,00 лв.

Хоста / Hosta Remember Me / 1 бр коренище

Този сорт хоста има средни по размер листа. През пролетта те са яркожълти с тесен зелен ръб. До лятото центърът на листата вече е снежнобял с ивичесто синьо-зелено поле.Бледолилавите цветове се появяват през юли. Подходящ и за засаждане в големи саксии или контейнери. Хостата заспива през есента, а увяхналите листа могат да бъдат премахнати по всяко време преди средата на пролетта. Лесно се разделя или през пролетта, или през есента, но растенията могат да бъдат оставени да се развиват и сами с години. Място:полусянка / сянка.Тип на почвата: нормална, пясъчлива или глинестаPH на почвата: неутрални,алкални или киселиВлажност на почвата: средна или влажнаНиво на грижа: леснаЦъфтеж: средата на лятотоВисочина: 35 - 40 смШирина:  60-75 cмТемп на растеж: среден до бавен...

4,80 лв.

Хоста Hosta Gold Standard - 1 коренище

Родината на Хостата е Япония. В днешно време тя е обект на многобройни селекции.Тя е студоустойчиво, многогодишно градинско растение с височина от 30 до 80 см с големи тесни или закръглени и сърцевидни листа с голямо цветово многообразие - бяло, жълто, зелено, синьо, жълто, изпъстрени с многобройни цветни жилки.Цъфти от юни до август. Цветовете са в съцветия в бяло, виолетово или пурпурно, разположени на високи стебла, над листата. Прецъфтелите цветове трябва редовно да се почистват. Растението има силен аромат.Непретенциозно и лесно за отглеждане растение. Почвата трябва да е неутрална, влажна, пропусклива, с примеси на глина. Необходимо е торете през вегетацията, за да се получат едри листа с наситени цветове.Развива се като храст, на сянка или полусянка, в умерено влажни места. Размножава се чрез разделяне през пролетта или есента. Младите издънки са изключително крехки. Листата могат да се поставят във ваза като отрязан цвят. Растението е подходящо и за сандъчета...

7,80 лв. 5,80 лв.

Хоста Картина на война - Hosta Warpaint - 1 бр коренище

Буквално като нарисувана картина, тази хоста ще ви стане любима. Тя е с невероятно красиви листа с преливащи се цветове: бяло, жълто, свело- и тъмнозелено. Листата стават почти изцяло зелени към средата / края на лятото. Цъфти с лавандулови цветове.Място: слънчево или полусянкаВисочина: 90-100 смШирина: 100-120 смТемп на растеж: среден..

8,80 лв. 6,80 лв.

Хоста Огън и лед / Hosta Fire and Ice / 1 бр коренище

Хостата "Огън и лед" е изключително оригинална с големия контраст на листата си - центърът е бял, а краищата тъмнозелени. Листата са силно усукани, което прави растението още по-красиво. Образува гъста могила от зеленина.Хостата има нужда от ярко слънчево място с плодородна почва и добро задържане на влага. Цъфти в средата на лятото с красиви лилави цветове.Височина: 40 смШирина: 60 смМясто: слънчево, полусянка..

7,90 лв.