Семена на билка - Стевия

Стевията е многогодишно храстовидно растение, което се все по-често се използва вместо захар. Можете да посеете семена от тази медена билка Стевия, както в саксия, така и в почвата в градината, като не забравите зимата да преместите растението на топло.


Точно преди началото на цъфтежа на Стевията е момента, когато листата и върховете трябва да се оберат и да се изсушат. Именно изсушените и стрити на прах листа и върхове са идеален здравословен заместител на стандартната бяла захар.


След цъфтежа, характерно при тази билка е, че старите й стъбла изсъхват и когато времето се затопли, от корените прокарват нови издънки. Билката е известна като един от натуралните и мощни антиоксиданти. Използва се главно като заместител на захарта. По различните части на света е позната под различни наименования: сладка билка, медена билка, сладко листо и др. В Южна Америка, например, десетилетия наред са използвали Стевията в непреработено състояние, като са добавяли листата й директно в билковите отвари.  У нас, култивирана Стевия се отглежда от 30 години.


Освен като достоен заместител на захарта, доказано с консумацията на тази билка в организма ви постъпват 17 аминокиселини, витамини, антиоксиданти, гликозиди и ефирни масла.


Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Семена на билка - Стевия

  • Прегледано: 1731
  • Код на продукта : Stevia Rebaudiana
  • Наличност : В наличност
  • 4,90 лв.

Възможни опции


Двугодишен сорт с гъсти цветове и височина 10-15см. Вирее еднакво добре на слънчеви и полусенчес..
1,50 лв.

Едногодишно студоустойчиво растение с много къс вегетационен период. Достига височина до 100 - 150 с..
1,00 лв.

Двугодишно лесно за отглеждане изправено растение с височина до 25 см. Цъфти с многобройни средни по..
5,00 лв.

Сеитбена норма 50 - 60 гр.дка. Време на засяване за разсад - за ранно производство - януари,..
1,20 лв.