Семена на едри розови домати български сорт Розов Блян

Розов блян е индетерминантен среднокъсен до късен директен сорт домати. Плодовете преди узряване са със зелен пръстен, изчезващ при узряване, плоско кръгли, гладки, при узряване - равномерно и интензивно розови, много едри (гиганти), средно тегло - 360-500 грама, средно твърди, плътни, непукливи. Плодовете са с крехка тънка кожица, месести и отлични вкусови качества.

Сортът е подходящ за средноранно производство на открити площи. Добре се развива и в условията на полиетиленови оранжерии. Схема на засаждане - 90-100/40-45 см. От съществено значение е прилагането на правилна формировка на растенията. Голямата едрина на плодовете на сорта позволява формирането на растенията на повече от едно стъбло. Най-подходящо за растенията е формирането им, основно, на две стъбла, като при най-мощните растения може да се отиде, макар и по-рядко, и на тристъблено формиране. Второто стъбло се формира от колтука в пазвата на листа под първо съцветие (китка), а третото - от колтука в пазвата на листа под второ съцветие. Прекършването на върховете на основното и допълнителните стъбла се извършва през месец август, като датата е в зависимост от броя на завързалите плодове на растение.

Такава формировка на растенията допринася за получаването на по-голям брой плодове с добра едрина и в крайна сметка осигурява по-висок добив. При едностъбленото формиране плодовете са много едри (гиганти), но по-малко на брой, а добивът - по-нисък.

Продукцията от сорта е предназначена за прясна консумация. По комплекс от пазарни и вкусови качества на плодовете значително превъзхожда разпространените у нас чужди и български розовоплодни сортове домати. Устойчив е на тютюнева мозайка, вертицилийно и фузарийно увяхване.

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Семена на едри розови домати български сорт Розов Блян

Семена на зеленчуци - Семена на едри розови домати български сорт Розов Блян

  • Прегледано: 9285
  • Код на продукта : Розов Блян
  • Наличност : В наличност
  • 1,90 лв.

Възможни опции


Тагове: Семена, на, зеленчуци, Семена на зеленчуци, Семена, на, едри, розови, домати, български, сорт, Розов, Блян, Семена на едри розови домати български сорт Розов Блян buy in

Индетерминален (високорастящ), директен, средноранозрял до късен сорт домати тип Български Гигант. Р..
4,30 лв.

Момини сълзи е български сорт, нов за 2016 г. Разработен е от специалисти - агрономи с дългогод..
4,50 лв.

Домати сорт ”БЪЛГАРСКИ ТРАПЕЗЕН" F1 "Български трапезен" е нов български хибриден сорт домати, ..
4,50 лв.

Този средно ранен сорт е изключително популярен със своя страхотен вкус.Плодовете са доста едри и&nb..
2,00 лв.

ДОМАТИ Идеал Средно ранен, индетерминантен сорт. Плодовете са едри 180- 210 г., кръгли, месести, неп..
1,00 лв.