Семена на ленти и дискове

Семена на ленти и дискове

В тази категория ще откриете интересни и лесни за употреба семена на водоразтворими ленти и дискове. Ще откриете качествени семена на зеленчуци, подправки и билки, професионални сортове и хоби опаковки. Ще ви представим хибридни семена и биосемена на качествени зеленчуци в биоразградими ленти и дискчета.

Покажи :
Сортиране по:

Микс Българска народна кухня (Магданоз, Копър, Мащерка, Девисил)

Биоразградими дискове със семена за бързо и прецизно засаждане на равни разстояния между семенатаКомбинация от 4 много популярни и широко разпространени в Българската кухня подправки. Предложени под формата на дискове за лесно и безпроблемно засяване в саксия. Те присъстват в рецептите на повечето традиционни български ястия, придавайки им типичен и неповторим вкус..

2,50 лв.

Микс семена за салата Витаминоза (Зеле, Моркови, Салатно цвекло, Целина листна)

Микс от семена с които може да отгледате необходимите зеленчуци за приготвянето на една пълна с витамини салата. Освен, че е много вкусна и освежаваща, салата Викаминоза има ценни хранителни качества, подсилва имунитета и се бори с умората и грипа...

2,50 лв.

Микс семена за чай анти стрес (Валериана, Маточина, Салвия)

Билковият чай е много полезен и се консумира от древни времена. Този микс съчетава билки, които имат успокояващ ефект, наред с другите си ценни свойства. Валерианата снема напрежението и регулира сърдечния ритъм. Маточината намалява тревожността и има антистресово действие. Салвията има общоуспокояващ ефект и антидепресивно действие...

2,50 лв.

Микс семена за чай Здраве (Ехинацея, Мащерка, Жълт Кантарион)

Ползите от билковия чай са многобройни и той често  се използва с медицинска цел. Жълтият кантарион тонизира нервната система и засилва сърдечната дейност. Мащщерката укрепва общото здраве и предпазва от инфекция. Ехинацеята е силен имуностимулатор, пречиства кръвта и лимфната система...

2,50 лв.

Микс семена за чай Спокоен сън (Лайка, Мента, Лавандула)

Чаша билков чай преди лягане, може само да помогне за проблемите със съня. Комбинацията от лайка, мента и лавандула благоприятства здравия и дълбок сън, помага срещу хроничната преумора...

2,50 лв.

Микс семена за шопска салата (Домати, Краставици, Пипер, Магданоз, Лук)

С този микс от семена, може да отгледате необходимите Ви зеленчуци за традиционната българска шопска салата. За нейното приготвяня ще Ви трябват домати, краставици, пипер, лук, магданоз и бяло саламурено сирене. Сервира се през лятото и се съчетава много добре с охладена ракия.Семената са от нас, а сиренето и ракията от вас!..

2,50 лв.

Натурална бариера срещу охлюви и голи охлюви (На ленти)

Натурална бариера срещу охлюви и голи охлюви Микс от различни семена на ленти за цветя, които действат като естествена защита срещу охлюви и голи охлюви. Подходящи за засаждане около всяка градина - зеленчукова, цветна, както и покрай бордюри, изключително лесно се оформят в желаната форма, безопасни за деца и домашни любимци, 100%натурално и разградимо. Инструкции за Употреба:Развийте лентата и я разделете.Поставете лентите в бразди и покрийте с тънък слой почва(1-2 см).Посейте и поддържайте почвата постоянно мокра (не влажна)м особено през първите седем дни след посяването или докато семената покълнат..

2,90 лв.

Семена на Диск - 6 Вида Подправки

Подправки - 6 ВидаБосилек, Магданоз, Лучена Трева, Мащерка, Кориандър, Див КервизПоставете диска със семената в добре обработена и наторена почва на дълбочина 1-2 см, покрийте с тънък слой почва и полейте. Разпадането на лентата освобождава енергия, която позволява на семената да поникнат и да се развият.ПоставетеПокрийтеПолейте..

4,50 лв.

Семена на Диск - Рукола

Руколата има месести листа, със специфичен аромат, богати на Витамин С и калий. Използват се за салати и сосове, като са леко горчиви, леко лютиви, с подчертан маслен привкус като на ядки. Колкото са по-млади, толкова горчивината и лютивината са по-слаби. За да се предпазят растенията от прецъфтяване и листата да запазят своя специфичен вкус, почвата трябва да се поддържа влажна през целия период.Инструкции за употреба:Изберете саксия с по-голям диаметър от този на диска и подравнете почвата на повърхността.Поставете диска в саксията и покрийте с тънък слой почва.Полейте и поддържайте почвата постоянно влажна до покълването на семената...

1,50 лв.

Семена на диск от Босилек (Basil) за директно засяване в саксия

Предлагаме на всички любители градинари, които искат да създадат една невероятна градина с подправки на балкона си - да изпробват задължително този вариант за директно засяване на Семена на диск от Босилек.Семената на едногодишната подправка са фиксирани върху хартиена база, която има форма на диск с размер от 10 см в диаметър. Този начин на разпределение осигурява възможност за много бързо и лесно засяване на семената.От любителите се изсиква да изберат саксията или сандъчето за подправки в което желаят да засеят семената. След като се напълни с почва е най-добре да се подравни отгоре с подходящо малко градинско гребло или с ръка. След като е почвата е била обработена по този начин, следва да се притисне и самият диск със семена към нея. После остава само да затрупате семената с много малко пръст (дълбочина на засяване да не бъде на повече от 0,5 см) и да полеете с вода.Докато покълват семената на Босилека (Basil) е добре да знаете, че не трябва да допуск..

2,50 лв.

Семена на Ленти - Моркови/Репички/Моркови

Комбинация от семена на ленти за моркови и репички. Морковите имат отлични вкусови, хранителни и диетични качества свежи, печени или задушени. Полезни са за зрението и подобряват вида на кожата, ноктите и косата. Репичките са също много вкусни и здравословни, предпочитани предимно свежи в салати и гарнитури.Инструкции за Употреба:Развийте лентата и я разделете. Поставете лентите в бразди и покрийте с тънък слой почва(1-2 см).Посейте и поддържайте почвата постоянно мокра (не влажна)м особено през първите седем дни след посяването или докато семената покълнат..

2,50 лв.

Семена на Репички Родос (На ленти)

Много ранен високодобивен сорт с еднакво големи кръгли луковици. Подходящ за отглеждане през пролетта и есента. Един от най-качествените сортове за свеж пазар и прясна консумация. Вегетационен период - 23-28 дни.Инструкции за Употреба:Развийте лентата и я разделете.Поставете лентите в бразди и покрийте с тънък слой почва(1-2 см).Посейте и поддържайте почвата постоянно мокра (не влажна)м особено през първите седем дни след посяването или докато семената покълнат..

2,50 лв.