Семена на плодове

Семена на плодове

Тук в тази част на онлайн магазин gardenshop.pro ще откриете широк асоримент от сортови семена на различни видове плодове и плодови зеленчуци, които се отглеждат в различни части на света. Ще намерите семена на диня, пъпеш, ягоди и много други традиционни и екзотични плодове.

Покажи :
Сортиране по:

Екзотични семена на декоративно Кафе

Екзотичното цвете се отглежда много лесно. Саксията с кафе аранжирайте в интериора, понеже растението е топлолюбиво и се нуждае от оптимална температура между 21 – 28 градуса по Целзий. При температури под 8 градуса по Целзий, кафето може да загине.Като декоративно растение се отглежда и в зимни градини, среща се дори и в по-делова обстановка в офиси, бизнес сгради, банки, заседателни зали в хотели, административни центрове и други.През лятото можете да откриете кафето да расте в саксии аранжирани в открити заведения, дори по морските райони, редом до екзотични палми. По природа този сорт е вечнозелено субтропично дърво достига височина от около 1 - 2 метра.Когато отглеждате декоративното кафе от семена е важно да знаете, че за да покълне семето ще са необходими около 2 – 3 месеца. Повечето агрономи съветват да се накисват семената от кафето в период от едно денонощие преди да се засяват. Без значение дали ще ги накисвате или ще пристъпите директно към засяването е необх..

2,90 лв.

Киви

Киви (Actinidia deliciosa), растение от семейство Актинидиеви, което е многогодишна лиана, достигаща до 20-25 метра височина  с доста едри листа. То е двудомно едно-полово - има мъжки и женски растение, които се опрашват основно от вятъра.Цветовете се образуват върху едногодишните леторасти, покарали от двегодишна дървесина. Цъфти през юни, беритбената зрялост на плодовете настъпва в края на октомври, а консумативната през м. декември. Те са цилиндрично закръглени, до яйцевидни покрити гъсто с власинки с тегло от 60 до 100 грама.Кивито може да се отглежда и у нас само при осигурено редовно напояване и висока влажност па въздуха. Лекото засенчване действа добре на кивито. Изисква почва с лек механичен състав, без варовик. Кивито понася до минус 30 -35 градуса през зимата, когато е в покой, но страда рано напролет от повратни студове. Затова се препоръчва да не се засажда в котловини. Най-податливи са младите растения до 3-годишна възраст. Желателно е те ..

5,00 лв.

Патладжан Проспероса - Специална селекция

Патладжан Проспероса - Специална селекция.Средноранен сорт с оптимален добив. Плодоветеса големи(400-500гр.), закръглени, виолетови нацвят със светли отенъци...

5,00 лв.

Професионални семена на вкусния ранен сорт пъпеш Трейси F1 (тип Галия)

Трейси F1 е хибриден сорт пъпеш тип Галия. Образува сравнително едри плодове със средно тегло около 2,5 до 3 кг. Пъпешите са с овално - елипсовидна форма, като кората им е златисто апетитно жълта, покрита с мрежа. Основното предимство на този ранен сорт пъпеши е именно неговия страхотен вкус. Вътрешността на плода в зряло състояние е светлозелена на цвят, силно ароматна, сочна и изключително вкусна. Този сорт се цени от всички производители на ранни пъпеши, поради устойчивостта на хибрида на стресови състояния в отглеждането и редица от най-страшните за производството болести -  фузариум (Fom. 0,1,2) и пагубната за листната маса и плододаването брашнеста мана (St 5). Това значително намалява нуждата от химическо третиране на пъпешите с препарати за растителна защита. Не на последно място плодовете на пъпеша Трейси F1 могат да бъдат съхранявани дълго време без да влошат вкусовите си качества и търговски вид, издържат перфектно транспортиране. Това ги прави подходящи за тър..

5,50 лв.

Пъпеш Ананас

Средноранен сорт. Едро растение с добра продуктивност. Мрежест плод със сладка, ароматна, жълта вътрешност...

2,50 лв.

Пъпеш Бисер F1

Ранен до средно ранен, видокодобивен български хибриден сорт пъпеши, подходящ за производство на открито и в оранжерии. Плодовете са с яйцевидна форма и средно тегло 2,5 - 3 кг. Кората е жълто-зелена, мрежовидна, на дялове. Месестата част е кремаво оцветена, с лек резидав оттенък, сочна, сладка, много вкусна и ароматна. Сортът се отличава с висока устойчивост на болести и напукване. Вегетационен период: около 85 дни...

1,90 лв.

Семена на Годжи Бери

Годжи Бери Goji berry, Лиций,Мерджан, Лициум, (Lycium Barbarum, Lycium Chinense, Wolfberry) - азиатско растение от семейство Solanacea. Годжи бери е родственик на картофа, домата, които принадлежат към семейство картофови. Поради изключителните си лечебни и хранителни стойности, богатия червено-оранжев цвят и приятния плътен вкус, китайският, монголският и тибетският народ са отглеждали растение преди около 5 хиляди години. За да се запази плода, той се изсушава до консистенция, близка до тази на стафидата.Разстояние на засаждане: При промишлено отглеждане 2-2.5 м между редовете и  1.5-1.80 м между растенията вътре в реда, и 1.5 м между редовете, 1 м вътре в реда  за домашни градинки или по-малки насаждения, при които обработването ще бъде ръчно.Goji berry е Добре разклонен храст, който има многобройни тънки, изправени леторасти, достигащ височина и ширина до 2,5-3 метра.ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СТУДОУСТОЙЧИВО РАСТЕНИЕ! Може да се отглежда на над 1 000-1 200 мет..

4,50 лв.

Семена на Дини - Кримсон Суит

Средноранен до късен сорт диня. Плодовете са овално закръглени, изправени и достигат тегло 8-12 кг. Кората е средно дебела, с тъмно зелени ивици, лъскава. Месестата част е наситено червена, сочна, с отлични вкусови качества и захарно судържание 12%. Издържлив на съхранение и транспорт и устойчив на болести. Вегетационен период 88-90 дни.Произхождат от Централна и Южна Африка. Дините са стара зеленчукова култура, отглеждана още в древността заради лечебните и качества. Отглеждат се чрез директно засяване или разсад. Взискателни са към топлина и светлина. Сравнително сухоустойчива култура. Не понасят тежки и студени почви с високи подпочвени води. Нуждаят се от торене с азот, фосфор и калий в лесноусвоими форми. Засявайте семената м.Март - м.Април. Разсадете м.Май за реколта м.Юли - м.Август...

1,50 лв.

Семена на Дини - Шугър Бейби

Ранен сорт с къси стъбла с малко разклонения. ВНОСЕН СОРТ. Плодовете са сферични, дребни, със средно тегло 2,2- 2,5 кг. Повърхността е слабо сегментирана, тъмно зелена, кората е тънка- 0,7 – 0,9  см. Месестата част е червена, тънка, с много нежна консистенция. Вегетационен период- 70- 75  дни. Сеитбена норма- 300- 400 гр/дка. Среден добив- 3 – 3,5 т/дка..

1,90 лв.

Семена на Дини Пата Негра

Много ранен хибриден сорт черна диня, подходящ за отглеждане в тунели и на открито. Плодовете са кръгли, със средно тегло 5-8 кг. Месото е със силно наситен червен цвят, с много сладък вкус.Вегетационен период: 70-75 дни...

7,40 лв.

Семена на Дини Чарлстон Грей

Произхождат от Централна и Южна Африка. Дините са стара зеленчукова култура, отглеждана още в древността заради лечебните и качества. Отглеждат се чрез директно засяване или разсад. Взискателни са към топлина и светлина. Сравнително сухоустойчива култура. Не понасят тежки и студени почви с високи подпочвени води. Charleston Gray е средноранен сорт с едри, силно издължени плодове, светла - атрактивно нашарена кора и сладко месо. Средното им тегло е 11-13кг. Засявайте семената м.Април - м.Май Разсадете м.Май за реколта  - 85-90 дни след разсаждане Опаковка от 6гр В 1гр се съдържат 8-12 семена..

3,50 лв.

Семена на Пъпеш Медена Роса

Средно ранен до късен сорт пъпеш, подходящ за съхранение и транспортиране. Плодовете са сферични до слабо удължени със светло зелена до бяла кора при узряване до кремаво жълта. Месестата част е резедаво-зелена. Препоръчва се консумация 3-4 седмици след беритба, тъй като тогава месото става нежно, с много добър вкус. Средно тегло на плода: около 1,5-3 кг. Вегерационен период: 110-115 дни..

1,40 лв.

Семена на Пъпеш Мрежест Издължен

Средноранен сорт с добра продуктивност. Плодът е закръглен, кората - мрежеста, а вътрешността плътна, сладка и ароматна...

2,50 лв.

Семена на ФИЗАЛИС ядливо цвете - Physalis peruviana

Едногодишно растение, вирее най-добре на слънце, но може да се отглежда също и на полусянка. Семената може да се засяват на открито, но се препоръчва да се отглежда чрез разсад, тъй като цъфти по време на пролетните слани. Използва се като плод, който съдържа въглехидрати, белтъчини, витамини и много минерални соли. Препоръчва се при брането на узрелите плодове, плодът да се откъсва без дръжката, тъй като ако остане с нея по-дълго време плодовете придобиват горчив вкус, Сеитбена норма 0,7 - 0,8 гр за 100 кв.м...

1,50 лв.

Ягода Висяща Атила

ЯГОДА ВИСЯЩА АТИЛАНов вид пълзяща алпийска ягода, образуваща дълги до 1.5 м ластуни и ароматни, овални, червени плодове, които се появяват 3-4 месеца след засаждането. Растението образува цветове и плодове до есента. Много е подходящо за отглеждане в кошници, саксии и купи, висящи на височина най-малко 1.5 м. Прави се разсад, като семената се поставят в почвата, покриват се и се поддържа температурата 20-25°C. Покълването отнема около 14-20 дни. Когато разсада има 4-5 листенца е готов за разсаждане на разстояние от около 30 см.0.2 гр..

5,00 лв.