Алабаш

Алабаш

В този раздел на онлайн магазин Градина ще ви представим разнообразни качествени семена на различни сортове Алабаш. Тук ще намерите и цялата информация, която ви е необходима за съответния сорт - начин за отглеждане, характеристики на растението и тънкости за производство.

Покажи :
Сортиране по:

Алабаш - Виена

Този вид е с големи, кръгли, пурпурно-сини луковици, с крехка и сочна вътрешна част. Обича хладен и влажен климат.Добре се развива при температура 17-22C.Високите над 25С температури се отразяват неблагоприятно на растежа му.Отглежда се от разсад. Алабашът има по-висока хранителна стойност от главестото зеле. Консумира се в прясно състояние...

1,00 лв.

Семена на бял алабаш

Алабашът е популярен зеленчук от семейството на зелето (Brassicaceae - сем. Кръстоцветни) с латинско наименование Brassica oleracea var. gongylodes. Растението е двугодишно и се отглежда в северна Европа и все по-често в България.Интересното при Алабаша е, че той се отглежда заради своето стъбло, което нараства и се удебелява значително, образувайки топчесто тяло с хрупкава консистенция.От семената на белия деликатесен Алабаш поникват растения, които образуват такива стъблоплодни с характерна леко сплесната форма и със светло зелен цвят. Тези "плодове" съдържат огромно количество полезни витамини и микроелементи, а името бял деликатесен Алабаш не е дадено напразно - стъблоплодите имат страхотен вкус.Брането на Алабаша става след като достигне размер около 7 - 8 см в диаметър. Предимство на този сорт е, че дори да оставите леко да прерасне, растението няма да загуби своите вкусови качества и хрупкавост.Едно от предимствата на сорт Бял деликатесе..

3,50 лв.

Семена на деликатесен бял алабаш

Алабашът е популярен зеленчук от семейството на зелето (Brassicaceae - сем. Кръстоцветни) с латинско наименование Brassica oleracea var. gongylodes. Растението е двугодишно и се отглежда в северна Европа и все по-често в България.Интересното при Алабаша е, че той се отглежда заради своето стъбло, което нараства и се удебелява значително, образувайки топчесто тяло с хрупкава консистенция.От семената на белия деликатесен Алабаш поникват растения, които образуват такива стъблоплодни с характерна леко сплесната форма и със светло зелен цвят. Тези "плодове" съдържат огромно количество полезни витамини и микроелементи, а името бял деликатесен Алабаш не е дадено напразно - стъблоплодите имат страхотен вкус.Брането на Алабаша става след като достигне размер около 7 - 8 см в диаметър. Предимство на този сорт е, че дори да оставите леко да прерасне, растението няма да загуби своите вкусови качества и хрупкавост.Едно от предимствата на сорт Бял деликатесен Алабаш е, че е ..

1,20 лв.

Семена на Салата Гренобъл

Френски ранен сорт салата, формираща едра, полуотворена листна розетка. Листата са червеникави по края и зелени в сърцевината, нежно накъдрени по периферията, много крехки и вкусни. Може да се отглежда в оранжерии или на открито. Подходящ сорт за директна сеитба на семената или чрез предварително подготвен разсад, Можете да сеете през две седмици, за да поддържате постоянно реколта от вкусната салата...

1,20 лв.

Семена на син Алабаш

Свежият вкус на синия Алабаш настърган на салата или фино нарязан на тънки пръчици е сред любимите на всички, които обичат репи и зеле. На латински зеленчукът е известен като Brassica oleracea var. Gongylodes.Зеленчукът все още е подминаван за съжаление от градинарите като култура, която могат да отглеждат в двора си. Сигурно и Вие се питате защо се получава така. Отговорът е много лесен – изключителните полезни качества на алабаша са не особено популярни. Този диетичен зеленчук има високо съдържание на фибри, богат е на витамините С и В6, калий и има нисък гликемичен товар. Алабашът съдържа и вещество, което има антитуморен ефект.Изключително диетичен. Този късен сорт алабаш е крехък и ароматен и подходящ за консумация от хора, които са на диета. Зеленчукът не съдържа мазнини, холестерол и е нискокалоричен, а има по-висока хранителна стойност от главестото зеле. Едрите плоско-кръгли стъблоплоди са подходящи за съхранение до един месец след напълно узряване. Алабаш сорт ..

1,20 лв.