Алабаш

Алабаш

В този раздел на онлайн магазин Градина ще ви представим разнообразни качествени семена на различни сортове Алабаш. Тук ще намерите и цялата информация, която ви е необходима за съответния сорт - начин за отглеждане, характеристики на растението и тънкости за производство.

Покажи :
Сортиране по:

Алабаш - Виена

Този вид е с големи, кръгли, пурпурно-сини луковици, с крехка и сочна вътрешна част. Обича хладен и влажен климат.Добре се развива при температура 17-22C.Високите над 25С температури се отразяват неблагоприятно на растежа му.Отглежда се от разсад. Алабашът има по-висока хранителна стойност от главестото зеле. Консумира се в прясно състояние...

0,80 лв.

Семена на бял алабаш

Алабашът е популярен зеленчук от семейството на зелето (Brassicaceae - сем. Кръстоцветни) с латинско наименование Brassica oleracea var. gongylodes. Растението е двугодишно и се отглежда в северна Европа и все по-често в България.Интересното при Алабаша е, че той се отглежда заради своето стъбло, което нараства и се удебелява значително, образувайки топчесто тяло с хрупкава консистенция.От семената на белия деликатесен Алабаш поникват растения, които образуват такива стъблоплодни с характерна леко сплесната форма и със светло зелен цвят. Тези "плодове" съдържат огромно количество полезни витамини и микроелементи, а името бял деликатесен Алабаш не е дадено напразно - стъблоплодите имат страхотен вкус.Брането на Алабаша става след като достигне размер около 7 - 8 см в диаметър. Предимство на този сорт е, че дори да оставите леко да прерасне, растението няма да загуби своите вкусови качества и хрупкавост.Едно от предимствата на сорт Бял деликатесе..

2,80 лв.

Семена на деликатесен бял алабаш

Алабашът е популярен зеленчук от семейството на зелето (Brassicaceae - сем. Кръстоцветни) с латинско наименование Brassica oleracea var. gongylodes. Растението е двугодишно и се отглежда в северна Европа и все по-често в България.Интересното при Алабаша е, че той се отглежда заради своето стъбло, което нараства и се удебелява значително, образувайки топчесто тяло с хрупкава консистенция.От семената на белия деликатесен Алабаш поникват растения, които образуват такива стъблоплодни с характерна леко сплесната форма и със светло зелен цвят. Тези "плодове" съдържат огромно количество полезни витамини и микроелементи, а името бял деликатесен Алабаш не е дадено напразно - стъблоплодите имат страхотен вкус.Брането на Алабаша става след като достигне размер около 7 - 8 см в диаметър. Предимство на този сорт е, че дори да оставите леко да прерасне, растението няма да загуби своите вкусови качества и хрупкавост.Едно от предимствата на сорт Бял деликатесен Алабаш е, че е ..

0,80 лв.

Семена на син Алабаш

Свежият вкус на синия Алабаш настърган на салата или фино нарязан на тънки пръчици е сред любимите на всички, които обичат репи и зеле. На латински зеленчукът е известен като Brassica oleracea var. Gongylodes.Зеленчукът все още е подминаван за съжаление от градинарите като култура, която могат да отглеждат в двора си. Сигурно и Вие се питате защо се получава така. Отговорът е много лесен – изключителните полезни качества на алабаша са не особено популярни. Този диетичен зеленчук има високо съдържание на фибри, богат е на витамините С и В6, калий и има нисък гликемичен товар. Алабашът съдържа и вещество, което има антитуморен ефект.Изключително диетичен. Този късен сорт алабаш е крехък и ароматен и подходящ за консумация от хора, които са на диета. Зеленчукът не съдържа мазнини, холестерол и е нискокалоричен, а има по-висока хранителна стойност от главестото зеле. Едрите плоско-кръгли стъблоплоди са подходящи за съхранение до един месец след напълно узряване. Алабаш сорт ..

0,80 лв.