Броколи

Броколи

В този раздел ще откриете висококачествени семена на различни сортове броколи. Ще ви представим сортови семена на този изключително полезен зеленчук на български, холандски, немски производители.

Покажи :
Сортиране по:

Броколи Калабрезе

Броколите са разновидност на цветното зеле. Използваемата част са цветоносните разклонения с недоразвити цветове, събрани в цветна глава. Те са изключително богати на хранителни вещества, мощен антиоксидант. Съдържа голяма гама от витамини А, B, C, E и K, калций, желязо, магнезий, цинк, бета каротин и аминокислеини. Процентното му съдържание на протеини е 35%! Средно по големина стръкче броколи доставя на организма необходимата доза от витамин C, и то в двоен размер, както и от витамин А - и двата мощни антиоксиданти. Учените твърдят, че консумацията на броколито предотвратява различни видове рак ( на стомаха, кръвта,  простатата и т.н.). Зеленчукът е ценен и в борбата с остеопорозата и диабета. Козметолозите твърдят, че ако редовно натривате кожата си с екстракт от броколи, това ще намали риска от рак. Наред с чесъна и спанака, включен в една умерена диета броколито спомага за намаляване на излишните килограми, тъй като..

2,00 лв.

Семена на Броколи ИЗК Искра

"Първият български сорт броколи. Предназначен е за отглеждане по технология за късно полско производство с продължителност на вегетационният период 75-80 дни. Сортът се характеризира с много добра продуктивност, като от централните цветни глави се реализира добив от 1500 kg/da, а добивът от страничните цветни глави може да достигне до 500 kg/da. Продукцията от централните и странични цветни глави може да се консумира в прясно или преработено състояние, подходяща е за замразяване и се отличава с много добри вкусови качества и високо съдържание на витамин С (над 100 mg %). "Цитирано от Институт по зеленчукови култури „Марица”..

2,00 лв.