Броколи

Броколи

В този раздел ще откриете висококачествени семена на различни сортове броколи. Ще ви представим сортови семена на този изключително полезен зеленчук на български, холандски, немски производители.

Покажи :
Сортиране по:

Броколи Калабрезе

Броколите са разновидност на цветното зеле. Използваемата част са цветоносните разклонения с недоразвити цветове, събрани в цветна глава. Те са изключително богати на хранителни вещества, мощен антиоксидант. Съдържа голяма гама от витамини А, B, C, E и K, калций, желязо, магнезий, цинк, бета каротин и аминокислеини. Процентното му съдържание на протеини е 35%! Средно по големина стръкче броколи доставя на организма необходимата доза от витамин C, и то в двоен размер, както и от витамин А - и двата мощни антиоксиданти. Учените твърдят, че консумацията на броколито предотвратява различни видове рак ( на стомаха, кръвта,  простатата и т.н.). Зеленчукът е ценен и в борбата с остеопорозата и диабета. Козметолозите твърдят, че ако редовно натривате кожата си с екстракт от броколи, това ще намали риска от рак. Наред с чесъна и спанака, включен в една умерена диета броколито спомага за намаляване на излишните килограми, тъй като..

2,50 лв.

Семена за Броколи Маратон F1 (Maraton F1) от Sakata

Световно признат стандарт при производството на броколи. Подходящ, както за свежа консумация, така и за преработка. Формира глави с тегло 500 - 700 гр., с много добър пазарен вид. Вегетационен период 80-90 дни след разсаждане...

3,50 лв.

Семена на Броколи ИЗК Искра

"Първият български сорт броколи. Предназначен е за отглеждане по технология за късно полско производство с продължителност на вегетационният период 75-80 дни. Сортът се характеризира с много добра продуктивност, като от централните цветни глави се реализира добив от 1500 kg/da, а добивът от страничните цветни глави може да достигне до 500 kg/da. Продукцията от централните и странични цветни глави може да се консумира в прясно или преработено състояние, подходяща е за замразяване и се отличава с много добри вкусови качества и високо съдържание на витамин С (над 100 mg %). "Цитирано от Институт по зеленчукови култури „Марица”..

1,40 лв.