Маруля

Маруля

В тази част от онлайн магазин "Градина" ще намерите семена на различни висококачествени сортове маруля. Ще ви представим семена на червена салата, къдрава и стандартна марула, ранни и късни сортове и др.

Покажи :
Сортиране по:

Висококачествени семена на вкусна маруля(салата) сорт Кампаниа F1 тип Батавия

Характерно за салата Кампаниа F1 е, че тя е слабо стрелкуваща (слабо се издължава във височина) и е тип Батавия. Това означава, че салатата формира едра, отворена и много плътна розетка. Листата са лъскави, средно тъмно зелени, крехки и много вкусни. Марулите сорт Кампаниа F1 са подходящи за отглеждане на открито и закрито в парници и полиетиленови оранжерии. Едно от основните им предимства е, че те са изключително подходящи за ранно производство, но и за добив през лятото и есента. Поради тази причина сорта се цени високо от всички средни и големи производители на марули в България, които се занимават с износ на марули и търговия със салати на едро. Кампаниа F1 е хибриден сорт салата, който е устойчив на едни от най-интензивните заболявания при производство на марули - салатен мозаечен вирус (LMV) и изключително неприятната мана (раси BC). Салатата обича плодородни влажни почви. Засейте семената на слънчево място и осигурете редовно поливане. Препоръчва се редовно подхр..

2,50 лв.

Семена Микс от Марули

Смес от най-добрите средно ранни сортове марули. Подходящи са и за планински райони.84/4 - Маруля Светла градинска84/5 - Маруля Зелена градинска84/23 - Маруля Червена зимна..

3,00 лв.

Семена на Маруля (салата) - Ред Кос

Средноранен сорт маруля с крехки, хрупкави, тъмнозелени до бронзови листа, подредени в изправена листна розетка с височина до 30 см. Сортът се характеризира с висока устойчивост на ниски и високи температури.Вегетационе период: 60 дни...

1,00 лв.

Семена на маруля (салата) Айс Куин (Ice Queen, Lactuca sativa Regina dei ghiacci)

Семена на маруля (салата) сорт Айс Куйн (Regina dei ghiacci от итал. „Кралица на ледовете”) може да бъде поръчана онлайн от магазин Gardenshop.pro. Хрупкавите глави са с отличен вкус, покрити плътно със светло зелени листа, които имат накъдрени краища, леко заострени. Сеитбата за пролетно производство се извършва в оранжерии (минималните температури на почвата за поникване на семената са 3 градуса по Целзий). На едно място, засейте по 2 – 3 семенца. След като поникнат се прореждат до едно на брой растение през разстояния около 25 см. Ако сте решили да приготвяте разсад в оранжерията, който след около 5 – 6 седмици да засеете на открито, то на два - три същински листа и когато няма опасност от падане на слани, можете да трансплантирате разсада на постоянното му място. При директна сеитба на открито, семената се сеят на лехи. Дълбочината на сеитба е 1 – 1,5 см. Първоначално се сеят през около 3 – 4 см по едно семенце в редове с разстояния между тях около 40 см. Разс..

0,80 лв.

Семена на Маруля - Черна Гюмюрджинска

Отглеждане чрез разсад. За ранно пролетно производство се сее в края на януари и началото на февруари в култивационни съоръжения. За есенно производство разсадът се засажда края на август началото на септември. Брой семена в 1 г - около 1000 бр. Сеитбена норма 3 - 6 г/100кв.м. Семената поникват за 4 - 10 дни при температура над 12°С. Разсадът е готов за разсаждане за 30 - 40 дни. Разстоянието на разсаждане  30 х 30 см. От декар се получават около 8000 - 9000 броя растения...

1,20 лв.

Семена на Маруля Париж

Средно ранен сорт. Листната розетка е висока, прибрана. Листата са светло зелени, сочни. Главата е със средно тегло 250-300 гр, плътна, с хрупкава консистенция. Отличава се с бърз растеж.Сеитбена норма: 30-40 гр/дкаСемена в 1 гр.: 1000бр.Засяване: Януари-Февруари / Август-СептемвриРазсаждане: Март / ОктомвриДректна сеитба: -Разстояние: 30 x 20 см.Готова продукция: Март - Юни..

1,00 лв.